Säännöt päivitetty 16.1.2024.

Vuoden rally-tokoglenni ja vuoden rally-tokotulokas -kisa

Säännöt

Kilpailuihin voivat osallistua kaikki Suomen Kennelliittoon rekisteröidyt glen of imaalinterrierit, joiden omistaja tai ohjaaja on Suomen glennit ry:n jäsen, ja jonka vakituinen asuinpaikka on Suomessa.  

Kilpailukausi on kalenterivuosi. Kilpailuihin hyväksytään koiran kolme (3) parasta, hyväksyttyä tulosta virallisista Suomen Kennelliiton myöntämistä rally-tokokilpailuista. Pisteitä saa alla olevan taulukon mukaisesti. Lisäpisteitä voi saada kaikista kauden kilpailutuloksista, myös niistä, jotka eivät kuulu varsinaiseen kolmeen parhaaseen tulokseen. Eniten pisteitä kerännyt koira on vuoden rally-tokoglenni. 

Vuoden rally-tokotulokas on kilpailukauden aikana virallisen rally-tokokilpailu-uransa alokasluokassa aloittanut glenni, jolla on eniten pisteitä. Sama koira voi olla sekä vuoden rallytoko-glenni että vuoden rally-tokotulokas. 

Tasapistetilanteessa voittaa glenni, joka kilpailee ylemmässä luokassa. Mikäli koirat kilpailevat samassa luokassa, huomioidaan kaikki kilpailukauden tulokset, ja enemmän pisteitä saanut koira voittaa. Jos pisteet ovat edelleen tasan, voittaja on se, jonka yksittäinen tulos luokasta, jossa koirat kilpailevat, on parempi. Mikäli eroa ei saada vieläkään, titteli jaetaan. 

Tulokset kerätään KoiraNet -järjestelmästä ja SPKL:n Virkku.net-palvelusta tammikuun puolivälissä. Mikäli ohjaaja haluaa varmistaa, että myös loppuvuoden tulokset huomioidaan pisteenlaskussa, hänen tulee toimittaa 15.1.mennessä hallitukselle tiedot niistä kilpailukauden tuloksista, jotka eivät vielä näy KoiraNetissä (vuosikilpailu@glennit.fi). 

Pisteenlasku

Kokeen tulos ALO AVO VOI MES
95 – 100 4 5 7 8
90 – 94 3 4 6 7
80 – 89 2 3 5 6
70 – 79 1 2 4 5

Lisäpisteet

Tuomarinpalkinto (TP): 1 piste

Lisäpisteet SM-kilpailuista (yksilökilpailu, MES-luokka):

Sijoitus  
1. sija 10
2. sija 8
3. sija 6
Pääsy finaaliradalle 2