Erkkari ja touhupäivä 2021

Glennien superviikonloppu järjestettiin Tammelassa 17.-18.7. Tänä vuonna aloitimme Touhupäivällä ja selkeästi päivää oli odotettu, paikalla oli noin 50 glenniä perheineen.

Tuttuun tapaan Touhupäivässä oli mahdollista kokeilla erilaisia uusia lajeja ja osallistua leikkimielisiin kisoihin. Kaikki tulokset ja paljon kuvia on esitelty Glenniväki-lehdessä. Kokeilulajeina olivat mm. dobo ja rally-toko.

Dobon saloihin tutustuttiin tasapainotyynyjen, puolipallojen sekä dobopallojen kanssa. Taisi useampikin glenni tästä innostua, ja taisipa joku laittaa oman dobopallonkin jo tilaukseen!  

Rally-tokopisteellä pääsi kokeilemaan rally-tokotehtävien suorittamista Miljan ja Anna-Leenan opastuksessa. Touhupäivässä glenneille oli tarjolla lyhyitä tehtäväkylttipätkiä: istumista, maahanmenoa, käännöksiä sekä muun muassa muovikartioiden pujottelua juosten.

Lapsi ja lelukoira

Lelukoirakilpailussa tuomarilla oli mahdoton tehtävä laittaa lelukoirakoita järjestykseen, niin taitavasti kaikki lelukoiransa esittivät. Ja kaikki osallistujat tottakai palkittiinkin aivan ansaitusti! Voittajaksi Kristiina lopulta valitsi Alinan, jolla oli esitettävänä pieni puinen mäyräkoira nimeltä Pitko. 

Tuomari: Kristiina Annila   

1. Alina ja Pitko  
2. Kerttu ja Eij  
3. Viivi ja Eeva  
4. Ellen ja Sisu  
5. Salli ja Seppo  
6. Leila ja Puppe 

Taakanveto

Taakanvetoon osallistui 20 glenniä. Tänäkin vuonna glennit olivat sitkeää sakkia, sillä kukaan ei keskeyttänyt vaan kaikki vetivät pulkan maaliin saakka. Nopein glenni kiskaisi pulkan maaliin alle 4 sekunnissa ja rauhallisin kilpailija eteni maaliin 46 sekunnissa. Hajonta oli siis suurta. Keskimäärin pulkkaradalla vietettiin 10 sekuntia.  

1. Yoda (om. Jimmy S.)
2. Toma (om. Niilo V.)  
3. Remu (om. Pasi T.)   

Makkaransyönti

Makkarasyöntikisan säännöt ovat selkeät. Ken tyhjentää makkararadan lautaset nopeinten, on voittaja! Makkararadan lautaset tyhjenivät glenneiltä keskimäärin 43.13 sekunnissa. Nopein imuroi radan läpi reilussa 20 sekunnissa.

1. Remu (om. Pasi T.)
2. Pörri (om. Niina S.)
3. Sisu (om. Markku K.)

Vieheenajo

Tänä vuonna touhupäivässä oli kaikkien yllätykseksi kaksi vieherataa! Mikä sen mainiompaa, onhan vieheenajo touhupäivän kestosuosikki. Ensin glennit pääsivät testaamaan suoraa rataa (ns. pikarata). Tämän jälkeen rakennettiin pidempi rata, jossa oli tuttuun tapaan mutkia.  

Vieheenajo, pikarata 

Pikaradalla kävi juoksemassa yli 30 glenniä. Glennit suorittivat vieheradan keskimäärin 6.40 (± 2.51) sekunnissa. Nopein pinkaisi radan alle 4 sekunnissa. Lähes kaikki pikamatkaa kokeilleet glennit kiinnostuivat vieheestä ja juoksivat sen perässä maaliin. Vain kolme glenniä keskeytti ja antoi vieheen mennä menojaan. 

1. Hertta (om. Ville)
2. Kaino (om. Markku K.)  
3. Roope (om. Linda M.)

Vieheenajo, mutkarata 

Mutkaradalle lähetettiin juoksemaan 27 glenniä – ei sentään yhtä aikaa vaan turvallisesti yksi kerrallaan. Keskimääräinen aika glenneillä oli 22.54 sekuntia, mutta tuloksissa oli hyvin paljon hajontaa. Melkein kaikki pinkoivat radan kaikkine käännöksineen alle 20 sekuntiin, nopein alle 11 sekuntiin.

1. Lillu (om. Kristiina)
2. Väinö (om. Sari)
3. Hertta (om. Ville) 

Mies ja glenni

Perinteikäs mies ja glenni -kisa Touhupäivässä keräsi taas upeasti rohkeita miehiä kehään glenniensä kanssa. Kisaan osallistui 12 paria. Varsinaisia arvostelukriteereitä kisassa ei ole, siksi tuomari Minttu Murtomäki (kennel Meomodo) oli päättänyt etukäteen palkita ne, jotka jollain tavalla erottuisivat muista ja jäisivät mieleen.  Aiempien vuosien malliin palkintona sijoittuneille oli ainakin yllätyspullo sopivan vahvoin prosentein.  

  1. Teuvo ja Kassu

Tämä tuomarille vieras pari jäi mieleen hienosta yhteispelistä ja etenkin upeista seisotuksista. Asiallisen näköistä menoa, joka piti ehdottomasti palkita.  

2. Kari ja Soma 
3. Markku ja Kaino
4. Mikko ja Maltti 

Glenni-ERI 2021

Glennejä oli ilmoitettu näyttelyyn upeat 64 kappaletta! Muutama oli estynyt saapumasta paikalle ja lopullinen osallistujamäärä oli 59 kappaletta. Tuomarina meillä oli Mieke Jansen-Kalshoven Hollannista. Näyttely oli Suomen Glennit ry:n 30-vuotisjuhlanäyttely, joten näyttelypäivä avattiin kuplajuomalaseja kilistellen.  

Ennen virallisia luokkia kisattiin totutusti epäviralliset hupiluokat ”Sohva Champion”, ”Lapsi ja glenni” sekä ”Nuori ja Glenni”.  

Tässä erikoisnäyttelymme voittajat:

BIS Gleann Muffin Man ♂ (om. ja kasv. Tiina Assinen) 
BIS-2 Gleann Oh Omelet ♀ (om. ja kasv. Tiina Assinen) 

BIS-veteraani Gleann Una Noonan ♀ (om. Sanna Savilahti, kasv. Tiina Assinen) 

BIS-pentu Gleann Twinkle Twinkle ♀ (om. Tiina Assinen & Heidi Piittinen, kasv. Tiina Assinen) 

BIS-2-pentu Gleann True Trickster ♂ (om. Mia Koskinen, kasv. Tiina Assinen) 

BIS-kasvattaja Gleann (om. Tiina Assinen) 

Kaikki näyttelyn tulokset näet jalostustietojärjestelmästä.