Erkkari ja touhupäivä 2019

Tänä vuonna glenniporukka kokoontui taas Lautsiaan viettämään glenniviikonloppua. Lauantaina oli erikoisnäyttelymme ja sinne olikin ilmoitettu huimat 68 glenniä! Tuomarina toimi Mary McDaniel USAsta, joka kasvattaa itsekin glennejä kennelnimellä Finnabair.

Epäviralliset luokat

Ennen virallisen näyttelyn alkua olivat epäviralliset luokat: lapsi & glenni, nuori & glenni sekä sohvachampion. Tuomarina näissä toimi kehäsihteerimme Sinikka Suntiola.

Lapsi ja glenni -kisassa oli tällä kertaa vain yksi osallistuja, pikkuherra Eelis. Eeliksen kisakoirana oli Jare. Jare on sen verran iso poika, että apuhenkilö oli mukana varmuuden vuoksi.

Eelis ja Jare olivat lapsi ja glenni -kisan voittajat.

Nuori ja glenni -kisaan osallistui 2 neitosta koiriensa kanssa. Ellenillä oli kisakoirana hieman yli 1-vuotias Iita ja Lauralla pentu Voitto.

Nuori ja glenni -kisan ykkösiksi Sinikka tuomaroi Ellenin ja Iitan.

Toisiksi tulivat Laura ja Voitto.

Erkkarimme epävirallisessa Sohvachampion-kisassa oli mukana seitsemän kandidaattia ja ikähaarukka oli laaja. Virallisen näyttelymme tuomari Mary arvosteli myös sohvakisaajat.

Sohvachampionien ykköseksi ylti Gleann Nollaig eli Martti handlerinsa Suvin kanssa.


Muut sijoittuneet olivat:
2. Susamurun Trubadurix eli Perro
3. Gleann Bijou eli Helmi
4. Rosears Last Soldier eli Roope

Erikoisnäyttelyn tulokset

Erkkarimme voittajat olivat BIS Gleann Indico Indy ja BIS 2 Gleann Una Noonan.
BIS pentu oli Pearytail Ernest Dogson ja BIS2 -pentu Gleann Linda Lovelace.
BIS veteraani oli Gleann Una Noonan ja BIS 2 veteraani Gleann Ungus Macquire.
BIS Kasvattaja oli kennel Gleann.

Tässä vielä muut sijoittuneet:

PU2 Gleann Ho Ho Hogan
PU3 sert Gleann Kooky Kanye
PU4 Glleann Ungus Macquire

PN2 Gleann Dear Dandelion
PN3 sert Rosears Nugget og Gold
PN4 Gleann Kitty Kat

Kasvattajat:
2 Rosears
3 Meomodo
4 Pearytail

Kaikki tulokset löytyvät jalostustietojärjestelmästä.

Touhupäivä

Helteinen touhusunnuntai kilpailuineen ja lajikokeiluineen oli hieno päätös glenniviikonlopulle Lautsian Lomakeskuksessa. Väkeä oli paikalla mukavasti ja touhupisteillä kävi suhina. Tässä tuloksia ja kuvia 🙂

Lelukoirakisa

Touhusunnuntai aloitettiin aina niin riemukkaalla Lelukoira -kisalla.

Kisan nuorin osallistuja Esteri bouvier Armaksen kanssa.

Ykkösiksi tällä kertaa kisassa tulivat Kaisla ja Karkki.

Tässä kaikki palkitut, eli 1. Kaisla ja Karkki, 2. Sonja ja Nököpennanen, 3. Lotta ja Elli, 4. Esteri, kepo Eelis ja Armas

Mies ja glenni

Mary sai kunnian arvostella myös mies ja glenni-kisan 😉 Osallistujia oli runsaasti, 18 miestä, ja tyylejä saman verran.

Mary sijoitti mies ja glenni -kisassa ykköseksi paidattoman Jyrkin Martta-glennin kanssa. Toiseksi tulivat Mikko ja Simo, kolmansiksi Junes ja Heta ja neljänsiksi JP ja Roope.

Tässä vielä kuvia hauskasta kehästä!

Muut touhut

Eri touhupisteissä pystyi kisaamaan vieheen ajossa, makkaransyönnissä ja taakanvedossa. Lajikokeiluja suoritettiin niin noseworkissa kuin rallytokossakin. Kaikilla oli hauskaa ja sää suosi meitä 🙂

Taakanvetoon osallistui 14 glenniä. Ykkössija jaettiin viiden koiran kesken, kaikilla oli sama aika kolme sekunttia! Ykkösiksi tulivat siis Maisa, Martta, Roope, Samu ja Yoda.

Makkaransyöntiin osallistui 36 tappijalkaa. Yllättävästi niistä 11 keskeytti nähdessään jotain mielenkiintoisempaa tai ilmeisesti tarjoilu ei ollut tarpeeksi laadukasta 😉

Keskimäärin makkararadasta selvittiin 23.42 sekunnissa, joskin hajonta oli suurta. Nopeimmat imaisivat makkarat vajaassa 15 sekunnissa, kun taas hitain vietti radalla makkaroita mutustellen noin minuutin verran. Neljä nopeinta olivat Sisu, Yoda, Tumppi ja Doris.

Vieheenajoon osallistui 35 glenniä, joista 10 keskeytti. Nopeimmat ajat saivat Kaino, Hertta, Roope ja Heta. Glennit suorittivat vieheradan keskimäärin 13.13 (± 2.51) sekunnissa.

Touhupäivä päättyi eläinlääkäri Johanna Inkerin terveystarkastuspisteelle,
jossa viime vuodelta tuttuun tapaan tutkittiin glennien polvia, kuunneltiin sydämiä sekä otettiin verinäytteitä PRA-geenitestiä varten.

Kaikki touhupäivän tulokset ja enemmän kuvia on nähtävissä jäsenille lähetetyssä Glenniväen erikoisnumerossa. Kiitos kaikille viikonloppuun osallistuneille ja nähdään taas ensi vuonna!