CRD3-PRA

PRA on vakava silmäsairaus, jota esiintyy useilla eri roduilla.
Tässä tutkimuksessa tutkitaan, löytyykö koiraltasi glennien omaa CRD3-geeniä, joka voi sairastuttaa koiran PRA:han.  Tutkimuksessa selviää, onko koirasi siis tämän osalta terve (ei voi sairastua), kantaja (kantaa geeniä, mutta ei sairastu, geeni voi siirtyä jälkeläisille) vai sairas (suuri todennäköisyys sille, että sairastuu PRA-silmäsairauteen).

Tutkimus

DNA-testitutkimus tehdään Saksassa ja näytteet lomakkeen kanssa tulee toimittaa sovittuun tutkimuslaitokseen. Näytteet tutkitaan LABOGEN-nimisessä laboratoriossa.

Aloita ostamalla tutkimus LABOGENIN verkkokaupasta, sieltä saat myös lomakkeen, joka tulee lähettää näytteiden kanssa tutkimuslaitokseen. Tuloksen saat sähköpostiisi heti sen tutkimuksen valmistuttua tai halutessasi se toimitetaan sinulle postitse. Huom! Jos tilaat testisetin, niin sen mukana tulee lomake, joka pitäisi eläinlääkärin täyttää. Jos otat itse harjanäytteen limakalvoilta, lomakkeeseen ei tarvita eläinlääkärin vahvistusta, koska tämän testin tuloksesta ei tule virallista sertifikaattia. Tuloksen saat toki sähköpostilla tai postitse tietoosi.

Tästä voit tutustua prosessiin tarkemmin. 
Huom!
Kun rekisteröidyt palveluun, sen onnistumisesta tulee viesti sähköpostiisi.

Tästä pääset suoraan verkkokauppaan glennien CRD3-PRA -testin tilaukseen. 

CRD3-geenin löytymistä tutkitaan yleensä verinäytteestä, vaihtoehtoisesti näytteen voi myös ottaa harjanäytteellä limakalvoilta.  Verinäytteet ottaa aina lääkäri, harjanäytteet voit ottaa itsekin, jos olet tilannut LABOGENILTA testisetin tilauksesi yhteydessä. Eläinlääkäri ottaa maksun näytteen ottamisesta ja lähettämisestä. Tutkimus maksetaan suoraan LABOGENILLE, kun tilaat sen verkkokaupasta.

Tulokset

PRA-geenitestin tulokset löytyvät tästä listasta. Lista on päivitetty viimeksi 06.03.2023.

Tulosten ilmoittaminen

Suomen Glennit ry ylläpitää listaa koirien CRD3-PRA testituloksista. Voit ilmoittaa koirasi tuloksen meille toimittamalla laboratorion (esim. Labogen) lähettämästä raportista kopion. Mikäli sinulla ei ole alkuperäistä raporttia tallessa, hyväksymme tiedon, mikäli se on merkitty Glen Footprints -tietokantaan. Lähetä tiedot sihteerillemme osoitteeseen sihteeri@glennit.fi.

Suosittelemme ilmoittamaan tiedot myös maailmanlaajuiseen Glen Footprints-tietokantaan. Toimita kopio laboratorion raportista osoitteeseen info@glen-footprints.com.